کد مطلب: 204455
واکاوي هشت سال رياست قمري بر دوچرخه‌سواري: فدراسيون من نمره قبولي مي‌گيرد/ حرف منتقدين در اين سال‌ها منافع شخصي بود
تاریخ انتشار : 1399/09/18 11:03:28
نمایش : 1029
رئيس فدراسيون دوچرخه سواري اعتقاد دارد در 8 سال رياست او دوچرخه سواري نمره قابل قبولي مي گيرد.

به گزارش هفت چشمه به نقل  خبرگزاري فارس، حدود يک ماه ديگر رياست 8 ساله خسرو قمري در فدراسيون دوچرخه سواري به پايان مي‌رسد و آنطور که از صحبت‌هاي خودش بر مي‌آيد، ديگر در انتخابات حاضر نخواهد شد. او کارمند وزارت ورزش و جوانان است و خود را تابع سياست‌هاي اين وزارتخانه مي‌داند و احتمالا براي نيامدن در عرصه انتخابات هم دلايلي خاص دارد.

در طول 8 سال رياست قمري، دوچرخه سواري ايران صاحب مدال طلا در بازي‌هاي آسيايي شد اما در عرصه جهاني و المپيک نتوانست آنطور که بايد عمل کند و نفراتي که به المپيک راه پيدا کردند، عملکرد ضعيفي از جمله زمين خوردن و نرسيدن به خط پايان داشتند.

قمري مي‌گويد از 8 سال رياستش، 6 سال خوب بوده و دو سال آخر به دليل مشکلات اقتصادي، کناره گيري باشگاه‌ها و ويروس کرونا آنطور که بايد نتوانست کاري انجام دهد، اما با اين شرايط معتقد است جامعه دوچرخه سواري به او نمره قبولي مي‌دهند. 

رئيس فدراسيون دوچرخه سواري در اين سال‌ها منتقداني هم داشت که در مورد آنها مي‌گويد: وقتي حرف هاي آنها را مي‌شنيديم، نتيجه اين مي‌شد که آنها به فکر منافع خود و دست و پا کردن جا در فدراسيون هستند.

* در 8 سال حضور در فدراسيون، دوچرخه سواري نمره قابل قبولي مي‌گيرد

* کارمند وزارت هستم و هر تصميمي آنها بگيرند بايد اجرا کنيم

* در کنترل دوپينگ موفق بوديم

* هيچ کسي عيب خانواده‌اش را بيرون جار نمي‌زند

*کسي نمي‌تواند از حالا رکابزن المپيکي را معرفي کند

مشروح گفت‌وگوي فارس با رئيس فدراسيون دوچرخه سواري را در زير مي‌خوانيد:

فارس: در روزهاي آخر رياست خود در فدراسيون هستيد، براي دوره بعد حضور نخواهيد داشت؟

من هميشه گفته‌ام کارمند وزارت ورزش هستم و هر تصميمي که مسئولان وزارتخانه بگيرند، من هم اجرا مي‌کنم. باشم يا نباشم قلبم براي دوچرخه سواري مي‌تپد و هرکاري از دستم بر بيايد براي موفقيت آن انجام مي‌دهم.

فارس: در اين 8 سال از خودتان راضي بوديد؟

در 6 سال اول راضي بودم، اما در اين 2 سال به دليل مشکلات اقتصادي که براي باشگاه‌ها پيش آمد، بخشي از برنامه‌هايمان اجرا نشد و رضايت کامل را نداشتيم. ما در بخش دختران توانستيم براي اولين بار مدال آسيايي کسب کنيم و در بخش کوهستان و تريال هم به نتايج خوبي رسيديم و جوانان خوبي پرورش يافتند. مي‌توان گفت موفقيت‌هايمان، بخشي از ناکامي ها را هم پوشش مي‌دهد.

فارس: خيلي‌ها مي‌گويند اگر نتيجه‌اي گرفته مي‌شود بيشتر به خاطر استعداد ذاتي خود رکابزنان است، چون با اين امکانات ضعيف نتيجه گيري سخت است.

رشته‌ام، زندگي‌ام و تحصيلم در ورزش بوده است. علم و تجربه مي‌گويد يک نفر بايد استعدادهاي ذاتي را داشته باشد تا در کاري موفق شود. استعداديابي فلسفه‌اش همين است. شما بايد کسي را پيدا کنيد که مثلا استعداد دوچرخه سواري داشته باشد. بخشي از کار استعداديابي، شناسايي است.

 

فارس: محمد گنج خانلو از طريق استعداديابي فدراسيون شناسايي شد؟

بله. هيات‌ها در رده هاي پايه اين افراد را شناسايي کرده و پس از انجام مسابقات قهرماني کشوري به فدراسيون معرفي مي‌شوند.

فارس: به هرحال هرچقدر هم استعداد باشد، اما امکانات نباشد، نتيجه آنچناني در پي نخواهد داشت.

ببينيد ما در سطح قاره آسيا در اين 8 سال، به صورت متوسط ساليانه 35 تا 40 مدال گرفته‌ايم و در همه رده‌ها جزو اولين‌ها هستيم. اين را هم بايد قبول کنيم که در جنگ اقتصادي، دوچرخه سواري به دليل اينکه بايد تجهيزاتش را از خارج وارد کند، ضرر مي‌کند. 

فارس: چه نمره‌اي به مديريت خودتان مي‌دهيد.

من خودم را نمي‌گويم، اما با تمام فراز و نشيب‌هايي که وجود داشت، جامعه دوچرخه سواري در اين 8 سال نمره قابل قبولي گرفته است. اولين مدال‌ها از جمله طلاي  بازي‌هاي آسيا، کوهستان و بانوان در دوره مديريت بنده کسب شد. در زير ساخت‌ها و آموزش هم موفق عمل کرديم. شايد قبلا دو سال يک بار هم حتي مربيان ما به کمپ هاي جهاني نمي‌رفتند، اما در سال گذشته حدود 40 نفر را در بخش داوران، مربيان و مکانيک به کلا‌هاي بين المللي فرستاديم. از لحاظ داشتن کرسي هم جايگاه خوبي در اتحاديه آسيايي داريم.

فارس: با اين شرايط اقتصادي حضور مربي خارجي در تيم‌هاي ملي کلا منتفي است؟

 رکابزنان ما الان به يک سطحي رسيده‌اند و اگر مي‌خواهيم در بازي‌هاي آسيايي بعدي نتيجه بگيريم بايد مربي سطح بالايي جذب شود. اگر اين اتفاق نيفتد، محکوم به کسب نتايج قبلي هستيم. جذب مربي خارجي به هرحال شرايط خاص خودش را هم دارد و بايد بتوانيم بودجه آن را تامين کنيم. حالا که نمي‌توانيم مربي بياوريم الان براي گنج‌خانلو به واسطه رابطي که در اروپا داريم به دنبال تيم هستيم تا اين رکابزن مستعد لژيونر شود.

فارس: اين برنامه فقط براي گنج خانلو است؟

البته اين برنامه براي همه ملي پوشان وجود دارد، چون اگر مي‌خواهيم در سطح اول آسيا و دنيا حرکت کنيم، بايد رکابزنان ما در تورهاي بين المللي و تيم‌هاي اروپايي رکاب بزنند.

فارس: به نظر مي‌رسد دوپينگ کمتر شده است. اين موضوع به خاطر کمبود مسابقه بوده يا کنترل‌هاي شما؟

اگر سه سال گذشته را مرور کنيد در هر مسابقه بين المللي که شرکت کرديم، هيچ مورد دوپينگ نداشتيم. اگر هم در داخل موردي بوده، به خاطر درخواست‌هايي بوده که ما از ستاد دوپينگ داشته‌‌ايم. اگر تستي گرفته نشود، دوپينگ کسي هم در نمي‌آيد. حالا تست چه کساني مثبت مي‌شود؟ کساني که مطرح نيستند و خواسته‌اند ره صد ساله را يک شبه طي کنند. در مجموع ما کارهاي زيربنايي در بحث دوپينگ داشتيم.

فارس: شما از عملکردتان ابراز رضايت کرديد، اما در طي سال‌هاي مديريت‌تان منتقد هم کم نبوده است.

هرکسي که در راس کار باشد، حتما منتقد دارد، نقد منصفانه داريم و نقد مغرضانه. اگر شما کار کنيد قطعا اشتباه هم داريد و اگر هيچ کاري انجام ندهيد، قطعا اشتباه هم نخواهيد کرد و منتقد هم نداريد. در برخي از اتفاقات افرادي که انتقاد مي‌کردند، خودشان در فدراسيون بودند و بعدا جدا شدند. مگر مي‌شود کسي عيب خانواده خود را بيرون جار بزند؟ منطق مي‌گويد بايد عيب و ايراد در دل کار حل شود. نبايد اينطور باشد که هرکسي در مقطعي در فدراسيون کار کرد و به محض اينکه جدا شد، نقش منتقد را ايفا کند.

فارس:  يعني هيچ گاه زماني که در فدراسيون بودند، صحبتي نکردند؟

اين دوستان اگر نقدي داشتند چرا آن زمان که در فدراسيون بودند، حرفي نمي‌زدند؟ برخي هم فکر مي‌کنند با نقد کردن مي‌توانند در آينده براي خود جايي را دست و پا کنند. در اين ميان با برخي از منتقدان مدارا و مذاکره کرديم با برخي هم جنگيديم. وقتي حرف هاي آنها را شنيديم متوجه شديم که آخر کار منافع خودشان را در نظر دارند.

فارس: يعني از شما باج مي‌خواستند؟

من به عنوان مسئول بايد منافع دوچرخه سواري را مدنظر قرار دهم و دنبال باج دادن نباشم. اگر کسي ايده و برنامه‌اي دارد بايد در عمل نشان دهند، اما متاسفانه اينطور نيست. من در پايان مديريتم جامعه دوچرخه سواري و رسانه‌ها را ملاک قضاوت قرار مي‌دهم.

 

فارس: در سال آخر مديريت ساخت و سازها زياد است، وضعيت پيست بي ام ايکس به کجا رسيد؟

حدود 4 هزار متر زمين از شرکت و توسعه و تجهيز در مجموعه ورزشي آزادي گرفتيم و کار ساخت پيست را آغاز کرديم. تمام ساخت و ساز اين مجموعه که با استانداردهاي خاص خودش است. اگر هرجاي ديگري که مي‌خواستيم اين پيست را بسازيم، هزينه زيادي براي فدراسيون داشت، اما الان کنار ساختمان اداري و پيست آزادي است.

فارس: چقدر براي فدراسيون هزينه داشت؟

شايد باورتان نشود، اما تقريبا براي فدراسيون رايگان درآمده است. زمين را از شرکت توسعه گرفتيم و ماشين آلاتي هم که کار مي‌کنند، از شهرداري آمده‌اند. مقداري هم که بايد خاک رس ريخته مي‌شد، در مجموعه وجود داشت، عملا ما هزينه‌اي انجام نداديم. بي ام ايکس يک رشته جذابي است و هر دوچرخه سواري هم که مي‌خواهد در پيست و جاده کار کند، در بي ام ايکس بايد کار را ياد بگيرد و تمرين کند.

فارس: بهينه سازي آسفالت دور ورزشکار آزادي که رکابزنان تمرين مي‌کنند چه شد؟

آسفالت دور مجموعه ورزش آزادي فکر مي‌کنم قدمت 50 ساله داشت و با پيگيري هايي که کرديم تاکنون يک چهارم مساحت آسفالت شده و قرار است يک مسير مشخص و ايمن را براي دوچرخه سواري هم احداث شود.

فارس: روزهاي آخر مديريت‌تان کارهاي عمراني را به صورت جدي انجام مي‌دهيد، به دنبال گذاشتن يادگاري در دوچرخه سواري هستيد؟

واقعا اينطور نيست. اين کارها را از سال هاي قبل شروع کرديم و الان به نتيجه رسيده است. ما براي ساخت پيست بي ام ايکس از زمان گودرزي، وزير سابق ورزش و جوانان رايزني‌ها را شروع کرده بوديم و با تغييرات مديريتي، اين کارها به تعويق مي‌افتاد. از سوي ديگر با نزديک شدن ساختمان اداري به مجموعه آزادي و پيست، کارهاي ميداني بيشتر شده و اين دور بودن در سال‌هاي گذشته هم تاثيرگذار بود. شايد اين شانس و اقبال ما در پايان دوره مديريتي بود که اين اتفاقات افتاد و دوچرخه سواري صاحب ساختمان و يک پيست بي ام ايکس شد.

فارس: ساختِ ساختمان جديد متوقف شده است؟

متوقف نشده، اما نياز به هزينه بيشتر داريم. برهمين اساس سلطاني‌فر قول پرداخت يک ميليارد تومان را دادند تا اين پروژه به پايان برسد. بودجه‌اي که ما پيش بيني کرده بوديم، کافي بود، اما وقتي مصالح گران شد به مشکل خورديم.

فارس: چند درصد جلو رفته است؟

80 درصد کار تمام شده و سفيدکاري و سراميک کف مانده است.

فارس: اين امکان وجود دارد که پيست سيماني آزادي سرپوشيده و چوبي شود؟

خير. پيست هاي سرپوشيده 200 تا 250 متر است. چون سقف بايد جمع و جور باشد. پيست آزادي حدود 330 متر است و اگر بخواهيم سقف بزنيم، بايد کل پيست را خراب و دوباره درست کنيم. اين کار مقرون به صرفه نيست.

فارس: مي‌توانيد در همان مجموعه آزادي پيست سرپوشيده بسازيد؟

ببينيد در حال حاضر چندين پيست در دست احداث است و نمي‌توانيم يک مجموعه ديگر را بسازيم. بهتر است مجموعه هاي نيمه تمام را تمام کنيم و مجموعه ديگر را شروع کنيم. الان پيست ساري فقط نصب پيست چوبي‌اش باقي مانده و خود سازه تکميل شده است. من حتي پيشنهاد دادم که بودجه ديگر پيست‌ها را جمع کرده تا بتوانيم يک مجموعه را حداقل تکميل کنيم.

فارس: چند ماه ديگر تا المپيک باقي مانده است. دوچرخه سواري ما با همان يک سهميه جاده وارد رقابت‌ها مي‌شود؟

فعلا سهميه کوهستان براي ما تمام نشده است، اما کار بسيار سختي است که بتوانيم سهميه بگيريم.

 

 

فارس: در بخش جاده شانس اول حضور در المپيک محمد گنج خانلو است؟

نه، ما هنوز هيچ کس را انتخاب نکرده‌ايم. رکابزني انتخاب مي‌شود که در بهترين شرايط آمادگي قرار داشته باشد و در تمام فاکتورها سر تر از بقيه باشد. هيچ کسي در دوچرخه سواري نمي تواند بگويد نفر اصلي چه کسي است. گنج خانلو يکي از بهترين رکابزنان ما است و اگر کرونا نبود، مي‌توانست در تورهاي آسيايي و اروپايي بدرخشد، اما اينکه از حالا کسي را براي المپيک انتخاب کنيم، اصلا درست نيست.

فارس: گنج خانلو مي‌گفت در تمام مسابقات بين المللي موفق بوده و ديگر نيازي نيست که خودش را ثابت کند.

درست مي‌گويد. او در مسيرهاي کفي رقيب ندارد و خيلي باهوش است، اما نقطه ضعفي هم دارد و آن هم مسيرهاي سربالايي است. من با او صحبت کردم و گفتم بايد روي اين موضوع هم کار کني. من خودم در المپيک رکاب زدم و يکي از چيزهاي مهم در اين ميدان اين است که دوچرخه سوار نترسد و شجاع باشد. در مجموع کادرفني تيم ملي بايد تست‌هاي زيادي بگيرد تا نفر اصلي انتخاب شود.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg